Cele mai noi stiri online
Viata sanatoasa

Vrei un medic stomatolog bun? Iată de ce trebuie sa ții cont

Daca te-ai hotarat sa mergi la dentist, ai luat o decizie inteleapta. Totusi, este destul de greu sa gasesti o solutie corecta, indiferent ca esti in cautarea unui cabinet stomatologic in Bucuresti sau a unui cabinet in provincie. Atat cabinetul, cat si medicul care se ocupa de tine trebuie sa respecte anumite reguli de igiena si de relationare cuu pacientii, pentru a te face cat mai confortabil. Evident, pregatirea este si ea extrem de importanta.

Iata, asadar, cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand cauti un dentist:

  • Experienta. Doctorii cu experienta au intotdeauna o eficienta mult mai mare si stiu cum sa lucreze fara a provoca durere si neplaceri. De asemenea, acesta poate sa fie cat se poate de calm si sa te informeze despre fiecare actiune pe care o face.
  • Echipamentele folosite. Este foarte important ca echipamentele folosite de doctor sa fie moderne si de foarte buna calitate. Frezele moderne, scaunele moderne si in general, produsele de ultima generatie, ajuta extrem de mult stomatologii si elimina orice risc de greseli. De asemenea, coteaza foarte mult si materialele pe care le foloseste stomatologul, deoarece unele dintre ele sunt mai rezistente, in timp ce altele te pot aduce foarte des pe scaunul de dentist.
  • Igiena. Cabinetul stomatologic pe care il alegi trebuie sa fie cat se poate de igienic si bine sterilizat. Nu trebuie sa se faca nici macar un compromis in acest sens. Daca vrei sa te asiguri ca totu este ok, poti sa intrebi din ce clasa face parte autoclavul cu care se sterilizeaza instrumentele. Clasa B este cea mai performanta dintre toate si permite sterilizarea tuturor materialelor.
  • Relatia pe care o dezvolti cu doctorul. Intre pacient si doctor trebuie sa existe o relatie bazata pe respect reciproc. Este important ca doctorul sa te faca sa te simti confortabil, iar acest lucru il poti descoperi inca de la primul contact cu persoana respectiva. Inainte de a lua o hotarare in ceea ce priveste un tratament, indiferent cat de ieftin si atractiv ar parea acel tratament, este bine sa te asiguri ca te intelegi cat se poate de bine cu stomatologul.
  • Preturi corecte. Evident, pretul conteaza si el foarte mult, insa nu trebuie sa fie urmarite preturile cele mai mici. Un pret corect este cel mai indicat in acest sens.

Related posts

Terapia vampir este utila pentru sanatate

ovidiu

Consumul de bere poate fi benefic sanatatii

ovidiu

Cel mai nou glucometru disponibil pe Online Farmacia

ovidiu