Cele mai noi stiri online
Revista Presei

Zeci de mii de australieni îşi părăsesc oraşele – 04.01.2020

Zeci de mii de australieni şi-au părăsit sâmbătă domiciliile, pe fondul condiţiilor meteorologice din weekend care riscă să extindă incendiile de pădure, informează News.ro.

Starea de urgenţă a fost decretată în sud-est-ul insulei-continent, regiunea cea mai populată, şi ordinul de evacuare a fost dat vineri pentru mai mult de 100.000 de persoane din trei state.

Şeful pompierilor din acest stat, Shane Fitzsimmons a declarat: “Astăzi este vorba despre a salva vieţi”, a avertizat premierul din Noul Wales de Sud, Gladys Berejiklian. “Am văzut cum au plecat zeci de mii de persoane”.

Temperaturile caniculare aşteptate sâmbătă – depăşesc 40 de grade Celsius, vor fi însoţite de vânturi puternice care riscă să extindă incendiile de pădure de-a lungul ţării de patru luni, din care mare parte sunt scăpate de sub control.

Prim-ministrul Scott Morrison a mobilizat sâmbătă în zonă 3.000 de militari rezervişti.

Centrele comerciale, magazinele şi barurile au fost închise. Liniştea domnea sâmbătă la Batemas Bay, un oraş turistic care de obicei este activ.

Singurul semn de viaţă în această localitate era un centru de primiri pentru persoanele evacuate, unde sute de locuitori nevoiţi să-şi părăsească casele şi-au găsit refugiu în corturi instalate pe un teren din oraş.

“Am putea spune o tabără de refugiaţi”, a glumit o locuitoare vineri seară, în timp ce se instala cu soţul ei. Mick Cummins, 57 de ani, şi soţia sa au fugit către centrul de evacuare în timp ce focul le distrugea satul, în seara de Anul Nou.

Amploarea incendiilor din Australia a şocat ţara şi lumea întreagă.

De la începutul sezonului incendiilor, în septembrie, 23 de persoane au murit, a anunţat prim-ministrul.

Zeci de alte persoane sunt date dispărute, mai mult de 1.300 de case au ars. O suprafaţă de două ori mai mare decât Belgia a ars, potrivit sursei citate.

Sursa stire bursa.ro

Related posts

MAE: Tema despăgubirilor pentru condiţii de detenţie necorespunzătoare – discutată cu preşedintele CEDO – 20.09.2019

stirile24

MACRO NEWSLETTER 04 Decembrie 2019 – 04.12.2019

stirile24

Preşedintele Asociaţiei Brokerilor solicită ASF să adopte o decizie, în urma articolului din BURSA despre posibile concertări la SIF-uri – 26.04.2020

stirile24